Ατμοσφαιρικό περιβάλλον

Λόγω της μαζικής καύσης ποικίλων υλικών (πλαστικών, μετάλλων, αμιάντου, κλπ), η πυρκαγιά έχει αφήσει αιωρούμενα μικροσωματίδια και τοξικές ουσίες ως εισπνεόμενη σκόνη.

ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγεται κάθε έντονη δραστηριότητα και άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα από άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, άτομα άνω των 65 ετών και παιδιά.

Πόσιμο νερό δικτύου

Είναι πιθανό να έχουν δημιουργηθεί βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, επιτρέποντας την εισροή ξένων σωματιδίων και ουσιών. Τυχόν θολότητα, περίεργη γεύση ή διαφορά πίεσης αποτελούν ενδείξεις βλάβης.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ώστε να προβούμε σε ΔΩΡΕΑΝ ελέγχους της ποιότητας του νερού.

Τρόφιμα και φάρμακα

Τα τρόφιμα και τα φάρμακα που έχουν παραμείνει στις κατοικίες που επλήγησαν από την πυρκαγιά, είναι πιθανό να μην είναι κατάλληλα για κατανάλωση, λόγω μόλυνσης τους από τη ζέστη και τον καπνό. Όλα τα αντικείμενα πρέπει να πλυθούν εξωτερικά.

Ατομικά μέσα προστασίας εθελοντών

Γάντια, κράνη, μάσκες προστατευτικά γυαλιά και άλλα ατομικά μέσα προστασίας, αποτελούν βασική υποχρέωση απέναντι στους εθελοντές και τα στελέχη των υπηρεσιών που έρχονται σε επαφή με τις πυρόπληκτες περιοχές, προς αποφυγή τραυματισμών και αναπνευστικών προβλημάτων.