Οι Ομάδες Γυναικών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου (μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)) εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στους τραυματίες και πληγέντες των περιοχών μας.


Από την πρώτη στιγμή οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα εκφράσανε έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας και παραδίδοντας είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους
Η εξυπηρέτησή των αρχικών αναγκών των θυμάτων της τραγωδίας που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά είναι το πρώτο βήμα, μια μορφή άμεσης αλληλεγγύης.
Αλλά το πιο ουσιαστικό βήμα, το στοιχείο που διαφοροποιεί την αληθινή αλληλεγγύη από την απλή «φιλανθρωπία» ή την «ελεημοσύνη» είναι η συμμετοχή μας σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης διαδρομής μέχρι την πλήρη και ουσιαστική αποκατάσταση των πληγέντων. Είναι η συλλογική προσπάθεια να διεκδικήσουμε τα κατάλληλα μέτρα ουσιαστικής στήριξης των πυρόπληκτων και όχι κάποια ψίχουλα, να αναδείξουμε τους διαχρονικούς υπεύθυνους και να απαιτήσουμε να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να μην ξανασυμβούν τέτοιες τραγωδίες.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να οργανώσουμε συλλογικά τον αγώνα μας με γνώμονα τα κοινά μας συμφέροντα.


Καλούμε όλες και όλους στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα την Δευτέρα 20/8 στις 20.00 στη Βουλή και την περιφέρεια Αττικής για να απαιτήσουμε την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων.


ΠΟΥΛΜΑΝ θα αναχωρήσουν από το Στέκι αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής (Λ . Μαραθώνος 33 – Αγ. Μαρίνα) στις 18:00.

Συχνές ερωτήσεις

Αν έχουν πληγεί και οι δύο κατοικίες, και χρησιμοποιούνται ως κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία,υποβάλλονται δύο αιτήσεις (μία για την κάθε κατοικία).

Εφόσον το κτήριο παρουσιάζει βλάβες και αναγράφονται στο δελτίο επανελέγχου δικαιούται επιδόματος ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό.

Επίδομα δικαιούται όποιος χρησιμοποιεί το κτήριο ως κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία το οποίο προκύπτει από τα φορολογικά του στοιχεία. Κατά συνέπεια δικαιούται επίδομα ο ενοικιαστής που αποδεικνύει ότι μίσθωνε την κατοικία (ενοικιαστήριο συμβόλαιο ή Ε2 του ιδιοκτήτη)

Δικαιούται επίδομα ο ιδιοκτήτης του πληγέντος κτηρίου που χρησιμοποιεί το κτήριο ως κύρια η δευτερεύουσα κατοικία και το δηλώνει στο Ε1.

Δικαιούται επίδομα για κάθε ιδιοκτησία και υποβάλλεται για κάθε μία ιδιοκτησία αίτημα για το επίδομα.

Θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει στεγαστική συνδρομή, με τη μορφή Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, για την αποκατάσταση του κτιρίου, δηλαδή την επισκευή, ή την ανέγερση νέου κτιρίου, ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του.

Ο έλεγχος των κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα για χρήση (κόκκινα) ξεκινάει 1η Αυγούστου 2018.

Οι μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων πραγματοποιούνται με σταθερούς σταθμούς βάσης για όλη την περιοχή. Δεν γίνεται καταγραφή ανά οικία.

Οι μετρήσεις για τα μικροσωματίδια στο νερό, απαιτούν την συλλογή δείγματος από την βρύση του σπιτιού σας. Παρακαλώ, καλέστε στη γραμμή υποστήριξης 211 800 5440, και αφήστε τα στοιχεία σας προκειμένου να περάσει εθελοντής μας για να συλλέξει το δείγμα.

Εάν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο:

Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο:

Καλέστε μας στο 211 800 5440 και θα το δηλώσουμε εμείς μαζί σας.

Το δελτίο μπορεί να αναζητηθεί στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ), στα τηλέφωνα 2108704707 και 2108704708.

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ι. Κόνιαρη 43, Τ.Κ. 11471 Αθήνα

Όσοι είναι χρήστες (ιδιοκτήτης, επικαρπωτής, ένοικος με δωρεάν παραχώρηση, ενοικιαστής) των κατοικιών που έχουν πληγεί. Χρησιμοποιείται το ίδιο δελτίο επανελέγχου.

Εφόσον η κατοικία είναι κενή, δεν δικαιούται του επιδόματος. Δικαιούται όμως αποζημίωση για την αποκατάσταση του κτιρίου μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Ληξιαρχική πράξη θανάτου των αποθανόντων και πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com