Από την Τρίτη 31 Ιουλίου τίθεται σε λειτουργία η νέα λεωφορειακή γραμμή με ονομασία "Νέος Βουτζάς - Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα". 

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου, προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ραφήνας και του Μαραθώνα, το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών (σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ) ίδρυσε την νέα αυτή γραμμή. Το λεωφορείο θα εξυπηρετεί τους πολίτες 7 ημέρες την εβδομάδα και ώρες από  07:00 με 21:00, ενώ θα είναι διαθέσιμο για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο. Οι διαδρομές που θα ακολουθεί το λεωφορείο είναι οι εξής:

Διαδρομή από Νέο Βουτσά προς Μαραθώνα
Αφετηρία στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου (χώρο στάθμευσης Γυμνασίου) οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης ,δεξιά Λ. Μαραθώνα, αριστερά Αμ. Φλέμινγκ, δεξιά Υψηλάντου – Ευβοϊκού αριστερά Αραφηνιδών, αριστερά Χρ. Μάντικα, δεξιά Χρ. Σμύρνης αριστερά Φλέμινγκ δεξιά Δημοκρατίας, συνέχεια Λ. Ποσειδώνος , συνέχεια Μικράς Ασίας, δεξιά Λ. Μαραθώνος Τέρμα στο Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα (Τύμβος).
 
Επιστροφή από Μαραθώνα προς Νέο Βουτσά
Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα(Τύμβος), συνέχεια Λ. Μαραθώνος, δεξιά Χρ. Σμύρνης συνέχεια Κουντουριώτου στάθμευση στο σχολείο Νέου Βουτσά στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου.
Στάσεις προς Τέρμα:
1.         Χρυσοστόμου Σμύρνης (νέος Πόντος)
2.         Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης
3.         Τέρμα Γραμμής 314
4.         Στάση 314 (Λ. Μαραθώνα)
5.         Δημαρχείο Ραφήνας
6.         18Α (Δημοκρατίας)
7.         Δημοκρατίας & Μακεδονίας
8.         Δημοκρατίας 80
9.         Είσοδο camping (Κόκκινο λιμανάκι)
10.       Δημοκρατίας & Καλαβρύτων
11.       Ταβέρνα Αργυρά Ακτή
12.       Λ. Ποσειδώνος 77
13.       Μίνι Μάρκετ Μάτι
14.       Λ. Ποσειδώνος 13
15.       Πύλη Στρατοπέδου Μιλτιάδη
16.       Πλατεία Αγ. Ανδρέα
17.       Δημαρχείο Νέας Μάκρης
18.       Τέρμα Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα
 
Σημειώνεται ότι:
•           Οι οδηγοί στη Λ. Μαραθώνα θα πραγματοποιούν στάσεις στις υπάρχουσες των ΚΤΕΛ.
•           Κατά την επιστροφή στον Νέο Βουτσά θα πραγματοποιούνται οι ίδιες στάσεις μόνον στην Λ. Μαραθώνος, από όπου θα διέρχονται τα οχήματα της γραμμής.
 

Συχνές ερωτήσεις

Αν έχουν πληγεί και οι δύο κατοικίες, και χρησιμοποιούνται ως κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία,υποβάλλονται δύο αιτήσεις (μία για την κάθε κατοικία).

Εφόσον το κτήριο παρουσιάζει βλάβες και αναγράφονται στο δελτίο επανελέγχου δικαιούται επιδόματος ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό.

Επίδομα δικαιούται όποιος χρησιμοποιεί το κτήριο ως κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία το οποίο προκύπτει από τα φορολογικά του στοιχεία. Κατά συνέπεια δικαιούται επίδομα ο ενοικιαστής που αποδεικνύει ότι μίσθωνε την κατοικία (ενοικιαστήριο συμβόλαιο ή Ε2 του ιδιοκτήτη)

Δικαιούται επίδομα ο ιδιοκτήτης του πληγέντος κτηρίου που χρησιμοποιεί το κτήριο ως κύρια η δευτερεύουσα κατοικία και το δηλώνει στο Ε1.

Δικαιούται επίδομα για κάθε ιδιοκτησία και υποβάλλεται για κάθε μία ιδιοκτησία αίτημα για το επίδομα.

Θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει στεγαστική συνδρομή, με τη μορφή Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, για την αποκατάσταση του κτιρίου, δηλαδή την επισκευή, ή την ανέγερση νέου κτιρίου, ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του.

Ο έλεγχος των κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα για χρήση (κόκκινα) ξεκινάει 1η Αυγούστου 2018.

Οι μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων πραγματοποιούνται με σταθερούς σταθμούς βάσης για όλη την περιοχή. Δεν γίνεται καταγραφή ανά οικία.

Οι μετρήσεις για τα μικροσωματίδια στο νερό, απαιτούν την συλλογή δείγματος από την βρύση του σπιτιού σας. Παρακαλώ, καλέστε στη γραμμή υποστήριξης 211 800 5440, και αφήστε τα στοιχεία σας προκειμένου να περάσει εθελοντής μας για να συλλέξει το δείγμα.

Εάν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο:

Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο:

Καλέστε μας στο 211 800 5440 και θα το δηλώσουμε εμείς μαζί σας.

Το δελτίο μπορεί να αναζητηθεί στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ), στα τηλέφωνα 2108704707 και 2108704708.

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ι. Κόνιαρη 43, Τ.Κ. 11471 Αθήνα

Όσοι είναι χρήστες (ιδιοκτήτης, επικαρπωτής, ένοικος με δωρεάν παραχώρηση, ενοικιαστής) των κατοικιών που έχουν πληγεί. Χρησιμοποιείται το ίδιο δελτίο επανελέγχου.

Εφόσον η κατοικία είναι κενή, δεν δικαιούται του επιδόματος. Δικαιούται όμως αποζημίωση για την αποκατάσταση του κτιρίου μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Ληξιαρχική πράξη θανάτου των αποθανόντων και πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας!

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com